Wat is beter voor jou: Vlies fotobehang of zelfklevend fotobehang

Veel mensen vragen zich af welk type behang ze het beste kunnen gebruiken. Dit hangt van de wensen af en voor hoelang het de bedoeling is dat het behang bevestigd blijft. Is het tijdelijk of voor langere termijn? Hieronder lees je meer over welk fotobehang geschikt is voor jouw wensen. Er wordt in het speciaal gesproken over de twee opties in de titel. De andere opties zijn er ook, maar daar gaan we vandaag niet dieper op in.

Wat is het materiaal van fotobehang?

Het standaard fotobehang (Fototapete) is geprint op behang papier met uv bescherming. Hierbij wordt de lijm op het papier aangebracht. Ook wel zelfklevend fotobehang.

Wat is het materiaal van vliesbehang?

Dit is gemaakt van stof vlies. Het voelt licht. Vliesbehang is steviger materiaal dan standaard fotobehang. Daarbij is het beter bestand tegen vocht. Bij dit behang wordt lijm aangebracht op de muur en vervolgens wordt het behang in de lijm geplaatst op de muur.

Wat is het verschil tussen de soorten behang?

Zoals je misschien weet bestaan er verschillende soorten behang. Van papier tot vliesbehang. De meest gebruikte optie is papierbehang, omdat dit over het algemeen de goedkoopste optie is en zorgt voor goede kleuren. Nadeel van deze optie is dat het minder slijtvast is dan de andere soorten behang. Vliesbehang wordt ook wel snelbehang genoemd, want het is makkelijk aan te brengen op muren zonder lijm en het droogt relatief snel.

Lees ook:  Collage on aluminium

Waarvoor kun je het beste welk type fotobehang gebruiken?

Er zijn dus verschillende opties fotobehang. De ene is wat meer voor de lange termijn en de ander een goedkoper alternatief. Wij zouden aanraden om zelfklevend fotobehang (Selbstklebende Fototapete) te gebruiken wanneer het voor een tijdelijk doel is. Denk aan kinderkamers en slaapkamers. De vliesbehang optie daarentegen is geschikt voor bijna elke gelegenheid.

Het schoonmaken van de verschillende opties

Het standaard fotobehang, zelfklevend, kun je het beste schoonmaken met een droge doek. Het vlies fotobehang mag met een vochtige doek schoongemaakt worden, aangezien dit een steviger slijtvaster materiaal is. Dit is meteen nog een laatste verschil tussen beide opties. Het ene alternatief, vlies fotobehang is dus gemakkelijker schoon te maken. Let er dus mee op als je een optie kiest of het snel vies kan worden, bijvoorbeeld in de woonkamer met huisdieren. Hoef je geen rekening te houden met slijten, het schoon houden of andere bovengenoemde zaken? Dan is het standaard zelfklevend fotobehang een leuke en betaalbare optie voor jou!